İyi Bir Chesscake Nasıl Yapılır?

2024-07-15

Mini Chesscake, küçük porsiyonlar halinde sunulan lezzetli cheesecake'lerdir. Tek kişilik servisler için mükemmel olan bu tatlı, çeşitli aromalar ve süslemelerle kişiselleştirilebilir. PastamKapıda.Com'un özel geliştirdiği frambuaz ve limonlu chesscake çeşitlerini afiyetle tüketebilirsiniz!

İyi Bir Chesscake Nasıl Yapılır?

 
1- Labne Peynir Seçimi
İyi bir Chesscake deneyimi için öncelikle labne peynir seçimini iyi yapmalısınız. Orijinalinde mascarpone peyniri kullanılsa da, Türk usulü cheesecake'ler genellikle labne peyniri ile hazırlanır. Kullanacağınız peynirin miktarını iyi ayarlamanız gerekir. Örneğin 23 cm'lik bir kalıp için 800-900 gram labne peyniri kullanmanız daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlar.
Farklı ülkelerde kullanılan peynirlerin yağ oranları, labneye göre daha düşüktür. Labne daha yağlı ve sıvı kıvamlı olduğu için, kullanacağınız peynirin suyunu süzerek kıvamını dengeleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız LABNE PEYNİR miktarını düşürerek San Sebastian cheesecake'inizi lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
 
2 - Oda sıcaklığına dikkat edin
Soğuk veya sıcak ortamlar tatlınızın kıvamının tutmamasına sebep olabilir.
 
3 - Kelepçeli kalıp kullanın
4 - Fırını önceden ısıtın
5 - En az 6 saat dinlendirin
 
Chesscake'in çok çeşitleri olmasına rağmen Türkiye'de en çok üretilen chesscake çeşitleri aşağıda yer almaktadır.

Frambuazlı Cheesecake, Limonlu Cheesecake, Bal Kabaklı Cheesecake, Portakallı Cheesecake, Kestaneli Ve Kahveli Cheesecake, Kestaneli Cheesecake, Elmalı Ve Karamelli Cheesecake, Brownie Cheesecake, Çikolatalı Cheesecake


Canlı Destek